Koken uit de moestuin

Op het rustige platteland van Brabant vind u het dorpje Alphen. Alphen is gelegen tussen de steden Tilburg en Breda. Wij zijn Will en Agnes van Kaam en de eigenaren van Boerderij “Op d’n Boslust”. Wij zijn grote voorstanders van koken met producten uit de eigen moestuin. Wij vinden het erg prettig om een half uur voordat we warm gaan eten even de moestuin in te duiken om te kijken wat onze moestuin te bieden heeft.

Wij koken met de seizoenen mee

Door de jaren heen is het aanbod van groenten in de supermarkten enorm gestegen. Dit brengt met zich mee dat je bijna het hele jaar rond alle groenten kunt kopen.
Op onze boerderij werken wij met de groenten die het seizoen te bieden heeft. “Lekker raapstelen eten”, want dan weten we dat het weer voorjaar is. Het voorjaar is de voorbode voor weer een periode met veel diverse groenten. In het voorjaar staan ook de fruitbomen vol bloesem, en na een paar weken, vers fruit eten zo van de boom (of inmaken als wintervoorraad). Vaak is er zoveel aan groeten en fruit dat we het niet op kunnen. Daarom bieden we deze producten al een aantal jaren in een kraam langs de weg aan.

Omdat wij dit basaal genieten vinden willen wij de ervaringen met anderen delen. Daarbij vinden wij het belangrijk: Terug naar de natuur! Weten hoe groenten groeien en de pure smaak ervan ervaren. Dat heeft ook gemaakt dat we Kookworkshops aan zijn gaan bieden. Koken met zoveel mogelijk producten uit onze moestuin. Vandaar de naam voor onze website: “Koken uit de Moestuin”.

“Koken uit de Moestuin”

Een aantal jaren geleden hebben we onze koeienstal verbouwd tot een mooie en goed geoutilleerde kookunit.Wij vinden het belangrijk dat onze gasten gebruik kunnen maken van al hun zintuigen. Daarom hebben wij een kookeiland laten bouwen. Wij hebben gekozen voor inductiekachels met hieraan vast zittende werktafels zodat iedereen goed kan overzien, ruiken en horen  wat er gebeurd. Een beetje verderop in de ruimte is het mogelijk om gezellig samen aan tafel te gaan en de gerechten te nuttigen die door de gasten zelf zijn klaargemaakt.

Neem contact met ons op

Voor de minder validen medemens en de medemens met een beperking

Omdat wij vinden dat iedereen van onze voorziening gebruik moet kunnen maken hebben wij onze kookunit volledig aan laten passen voor onze minder valide medemens of de medemens met een beperking. Onze deuren zijn breed genoeg zodat mensen met een rolstoel of rollator binnen kunnen komen. We hebben een MIVA toilet die goed toegankelijk is en groot genoeg voor rolstoel of rollator, met evt. begeleiding. Ons eetgedeelte is groot genoeg om ruim te kunnen zitten. Het valt niet mee om met een kennis, vriend of familielid naar een gelegenheid te gaan als deze bewegingsvrijheid nodig heeft. Dit is voor ons geen probleem.

Neem contact met ons op