Kinder kookmiddag pizza

Bij deze kookmiddag worden de kinderen ontvangen met iets lekkers en drinken. Daarna krijgen de kinderen uitleg over wat we die middag gaan doen. We beginnen met het maken van een pizza deeg, dit doen we in groepjes. Dan gaan we in de tuin kijken voor ingrediënten die we kunnen en willen gebruiken op de pizza. Als we terug zijn in de keuken gaan we de topping voor de pizza maken. Daarna het deeg uitrollen en ieder zijn eigen pizza maken. Terwijl deze in de oven zit maken we een rondje over het erf en gaan we naar de dieren kijken. Met uitleg over de dieren die op onze boerderij aanwezig zijn. Als ondertussen de pizza gebakken is gaan we deze op eten met drinken erbij.

Kinder kookmiddag taartje

Bij deze kookmiddag worden de kinderen ontvangen met iets lekkers en drinken. Daarna krijgen de kinderen uitleg over wat we die middag gaan doen. We gaan bakken: we beginnen met de basis van het taartje “het kapsel” dit is het deeg wat nodig is voor het taartje. We gaan dit maken en bakken het af. Als dit in de oven zit beginnen we met het maken van de ingrediënten , je kan zelf de vulling bepalen. Bijvoorbeeld een keuze uit verschillende jams, gele room of Zwitserse room. Dan gaan de kinderen hun eigen taartje verder afmaken en versieren. Wanneer het taartje klaar is mogen de kinderen het taartje op eten met iets te drinken erbij.

Kinder kookmiddag “honingbij”

Kinder kookmiddag over het leven van de honingbij. Bij deze kookmiddag worden de kinderen ontvangen met iets lekkers en drinken. Daarna krijgen de kinderen uitleg over wat we die middag gaan doen. Dan verplaatsen we ons naar de plaatselijke bijenvereniging om hier uitleg te krijgen over het interessante leven van onze honingbij. We gaan achter glas kijken naar de bijen zo kun je ze van dicht bij bekijken. Bij terugkomst op de boerderij gaan we verschillende soorten honing proeven en twee kleine gerechtjes maken, met honing als ingrediënt. Deze gaan we opeten met wat te drinken erbij.
Let op bij deze kookmiddag verplaatsen we ons over een afstand van 5 kilometer.

Koken Op d’n Boslust

In hun prachtig verbouwde koeienstal tot Kookunit kunnen zij U ontvangen. De Kookunit is zodanig verbouwt dat het van alle gemakken voorzien is. Zij hebben een kookeiland gebouwd met inductie hieraan vast zitten werkbladen, zodat u de tafel kunt overzien en zien en ruiken wat er gebeurd. In de ruimte is het mogelijk om gezellig aan tafel samen te eten.

Neem contact met ons op