Kookworkshop Brabant

Bij deze workshop gaan we samen een 3 gangen menu koken. Maar wel een drie gangen menu met duurdere ingrediënten.  Waarschijnlijk ingrediënten waar u nog nooit mee gewerkt hebt of u heeft altijd al weleens iets specifieks willen maken maar nog nooit aan durven beginnen. Dan is overleg hierover mogelijk. Heeft u voor dit menu gekozen dan kunt u denken aan asperges in het voorjaar of werken met wild producten na 15 oktober zolang als het wildseizoen duurt. Hierdoor kunnen we dieper ingaan op de verschillende bereidingswijzen en kook- technieken van de producten. We doen dit daarnaast met zoveel mogelijk producten uit het seizoen waarin wij zijn. We beginnen met uitleg over het menu, en een korte uitleg over de keuken. Daarna verdelen we de groep in drie: één groep maakt het voorgerecht, één groep het hoofdgerecht en dan nog een groep het dessert. Zij lezen de beschreven gerechten en gaan aan de slag.

Tijdens de voorbereidingen is er volop tijd en ruimte om over de menubereidingen te praten en eventuele vragen te stellen. Dan gaan we de gerechten per groep afmaken en dresseren op borden. Daarna gaat de hele groep het gerecht nuttigen. Zo doen we dat met alle volgende gangen. 

De Prijs van kookworkshop “Boslust” vanaf €42,50 per persoon minimaal 6 personen en maximaal 20. De workshop is uit te breiden met vooraf een glaasje prosecco € 4,50. Bijpassende wijnen bij het menu worden aangeboden op basis van kurkengeld, dit wil zeggen dat we de inkoopprijs doorbereken en een opslag van € 12,50 per fles. U kunt zelf aan geven welke wijn u wil drinken of wij zoeken voor u bijpassende wijnen. Na de maaltijd kunt u ervoor kiezen om af te sluiten met Koffie en Thee à € 1,50 per consumptie.

Interesse in deze workshop?

Vraag offerte aan